skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Håndbold
Final 4 – Here We Come

Final 4 – here we come

Nicolai fra Aalborg Håndbold Support, sætter nogle år på den vilde rejse Aalborg Håndbold har været på frem til nu.

“Ja, ellers er der ingen grund til at stille op!”
Dét var Henrik Møllgaards svar, da Tina Müller forud for sidste sæson spurgte, om han selv troede på drømmen om at vinde EHF Champions League. Der blev nok smågrinet og rynket lidt på næsen rundt omkring i håndboldstuerne og -hallerne, selvom udtalelelsen faldt fra en af landets mest respekterede håndboldspillere. Allerede sidste sæson viste holdet med Møllgaard i spidsen, at der ikke var tale om en blå-øjet og ubegrundet barndomsdrøm; et fornemt gruppespil i Champions League beviste dette. Men ak, så kom corona-pandemien, der først slukkede sidste sæsons CL-eventyr før tid og siden lagde sig som et tungt tæppe henover verden og et af Aalborg Håndbolds stærkeste våben: den enorme opbakning i Jutlander Bank Arena.
Få eller ingen tilskuere har præget håndbolddanmark siden pandemiens indtog, og jeg indrømmer desværre gerne, at de forudsætninger også har udfordret min egen håndboldgnist. Lige siden jeg som spirende teenager første gang satte mig på lægterne i Aalborg Stadionhal har det været intensiteten ved at sidde i en kogende atmosfære og sikre en dominerende hjemmebane eller udfordre et larmende hjemmepublikum på landets udebaner, der har været den helt store drivkraft. Fra Daniel Svenssons energiske fanden-i-voldskhed i stadionhallen til Møllgaards kølige rutine i Jutlander Bank Arena har symbiosen mellem tilskuerne på lægterne og spillerne på banen været udslagsgivende for min håndboldglæde. Sådan tror jeg, at det har været for mange – såvel internt i klubberne som blandt fansene.
Derfor er det kun endnu mere imponerende, at alle os i eller omkring Aalborg Håndbold her til morgen kunne vågne og indse, at Møllgaards udtalelelse nu er tættere på virkelighed end nogensinde før og meget tidligere end mange måske havde turde håbe på. I går blev Aalborg en del af det ypperste selskab, håndboldverdenen kan præstere: EHF Final 4 efter en koldblodig afslutning på en mareridtsagtig 2. Halvleg i Flensarena. Mens mange måske begyndte at drømme om selvsamme succes, da Jan Larsen først kunne præsentere Mikkel Hansen og siden Bjørnsen, Nielsen, Larsen og ikke mindst Palmarsson, så var sejren i går på mange måder et endda endnu større bevis på Jan Larsens genialitet som sportsdirektør, Stefan Madsens ukuelige håndboldintellekt og den enorme stabilitet, professionalisme og passion, der gennemsyrer alt, hvad Aalborg Håndbold foretager sig.
Den nærmest kroniske succes som klubben har nydt siden stiftelsen i kølvandet på første DM i 2010 bevidner ligeledes dette. Et økonomisk og sportsligt bæredygtigt system, hvor succes og klubkultur har gået og fortsat går hånd i hånd med fornyelse og et konstant stigende ambitionsniveau. En succes, der naturligt har medført flere store udskiftninger i spillertruppen; først da Kjelling-Larholm æraen blev brudt, siden da Sagosen-Mensah tiden nåede sin ende og senest i sommer, da Smarason-Magnusson førte an i endnu en stor udskiftning. Undervejs har vi også måtte vinke til kulturbærere som Tvedten, Hald og Martin Larsen. Hver eneste gang er det dog på forbilledlig vis lykkes for Larsen og co. at caste de helt rigtige spillere til ikke blot at bære niveauet videre men også konstant at presse citronen og ambitionerne. En unik blanding af kulturbærere og nytænkning, der senest viste sit værd over de to kvartfinaler mod Flensborg, hvor nye navne som Læsø og den magiske duo Sandell og Claar strålede båret frem af folk som Aggefors, Saugstrup og Møllgaard. Alt dette er opnået uden klubben på noget tidspunkt er kæntret økonomisk takket være en både sund og forfriskende nøgtern ejerindstilling fra Eigild og Mark.
Det er ganske enkelt ekstremt imponerende købmandsskab af Jan Larsen og trænerarbejde af Stefan Madsen og Arnor Atlason (senest) konstant at finde og integrere de rigtige profiler på rekordtid. At sæsonen får lov til at blive sluttet af med tilskuere, når de danske titler skal fordeles er både fuldt fortjent for holdet og velundt for de mange fans, der har trippet i sofaerne over hele Nordjylland de sidste mange måneder. At være i semifinalen i ligaen, pokalturneringen og Champions League er både en uhørt og voldsom præstation.
Uanset, hvordan det forløber i Köln og de nationale semifinaler og finaler, så er sæsonen et bevis på, hvad Aalborg Håndbold er og kan. Men vi stopper ikke her; vi vinder “hele lortet”!
For nu skal der lyde et stort tillykke til Jan Larsen og hele administrationen. Til Eigild og Mark. Til Stefan, Arnor og hele spillertruppen og til alle Aalborg Håndbold fans.”
Back To Top