skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Håndbold
Sæsonen Der Vil Gå Over I Historien

Sæsonen der vil gå over i historien

Sæsonen der forsvandt….. før den for alvor kom igang

Mens håndold-Danmark i går blev ramt af (endnu) en grotesk sag, der nok engang sender en lang række klubber ud i usikkerhed og uvished, så står én ting sikkert uanset, hvad alt ender med ift. nedrykning og titler: den indeværende sæson er slut, før den for alvor kom i gang for vores vedkommende. Lige før den stod på historisk spændende CL-kampe mod Porto og et spændende titelforsvar i kølvandet på et mesterligt og alt-dominerende grundspil. Det er ikke bare drønærgerligt, at vi misser disse oplevelser sammen i Jutlander Bank Arena og rundt i hallerne i Danmark og Europa; det er også forfærdeligt synd for spillerne, at dette bliver punktummet for, hvad der på mange måder så ud til at kunne være blevet en historisk sæson for Aalborg Håndbold lige her på tærsklen til klubbens 10-års jubilæum. I stedet for at ærgre os, vil vi dog se tilbage på nogle af de mange fantastiske minder, vi står tilbage med fra sæsonen 2019-2020.

NATIONAL DOMINANS
Sæsonen 2018-2019 var ikke bare sportsligt imponerende; den gjorde det også tydeligt, at vi i Aalborg p.t. har Danmarks klart bedste håndboldhold og måske et af de mest harmoniske hold, vi har oplevet i klubbens historie. Vi vandt the double, og det var derfor med alles øjne rettet herop i Nordjylland, at vi tog hul på sæsonen på den eneste måde, det næsten kunne være efter sidste sæsons dominans: den tredje og sidste nationale titel i pokalskabet for at fuldende “det perfekte” 2019: vinder af Super Cup og dermed vinder af “The Treble”. Stilen var lagt og den fortsatte med en imponerende lang ubesejret periode i grundspillet.

10 ÅRS HÅNDBOLDOPLEVELSER OG -FÆLLESSKAB
Mens det kørte derud af på banen, så var efteråret 2019 også stort for alle os i og omkring Aalborg Håndbold Support, da vi i fanklubben kunne fejre vores 10 års jubilæum. Det blev markeret med en stor jubilæumsreception, hvor fremmødet og de flotte tilkendegivelser fortsat fylder os med såvel stolthed som ydmyghed. Vi er dybt taknemmelige for den enorme støtte, vi har oplevet i stødt stigende grad siden oktober 2009, og vi glæder os til mange flere magiske håndboldoplevelser med jer alle sammen, når det igen er sikkert for os at mødes i Jutlander Bank Arena. Vores første 10 år har budt på 5 DM-finaler, 5 Champions League deltagelser, 2 EHF Cup deltagelser, 2 Super Cup titler, 1 pokaltitel, 1 The Treble og utallige fantastiske håndboldoplevelser. Langt mere end vi på noget tidspunkt har turde drømme om! Men husk på: disse 10 år er kun begyndelsen!

EUROPÆISKE DRØMME
Henrik Møllgaard satte barren højt da han forud for Champions Leagues opstart bekendtgjorde, at målsætningen i Aalborg Håndbold var at vinde Champions League. Der blev grinet og der blev løftet øjenbryn, men mens vi desværre aldrig fik lejlighed til at se præcist, hvor langt Møllgaard og Co. kunne have drevet det i år, så viste gruppespillet os, at vi har et hold og et setup, der tillader os – med rette – at drømme store europæiske drømme. Ikke nok med, at vi sikrede os gruppens fjerdeplads ved bl.a. at forvise de dobbelte tyske mestre fra Flensburg-Handewitt til gruppens femteplads, så skete dette takket være flere vildt imponerende resultater. Først og fremmest skyldtes det naturligvis en dobbelttriumf over netop Flensburg-Handewitt, der måtte forlade banen tomhændet i såvel Jutlander Bank Arena som Flens-Arena. Mens Paris og Barcelona uddelte klø på deres hjemmebaner, så fik de kamp til stregen i Jutlander Bank Arena, mens vi var få minutter fra at snuppe sejren i Ungarn mod Pick Szeged. Resultater, præstationer og oplevelser, der har givet os alle blod på tanden forud for næste sæsons Champions League, hvor vi igen sigter mod stjernerne!

EN ÆRGERLIG, ANTI-KLIMATISK OG UUNDGÅELIG AFSLUTNING
Som skrevet, så stod vi lige på tærsklen til at kickstarte en umanerligt spændende sæsonafslutning. Og så gik verden i stå. På få uger gik vi fra at tænke over om vi mon lige skulle spille et par kampe uden tilskuere til hurtigt at indse, at det blot var et spørgsmål om tid, før sæsonen blev lukket ned og de mange afgørende kampe ville ryge ud af vinduet. Frustrerende? Ja! Ærgerligt? Ja! Fuldt forståeligt? JA!
Nogle gange opstår situationer, hvor sport og lignende bliver “ligegyldigt” og vi alle må give afkald på de ting, vi normalt tager for givet. Der er således ingen tvivl om, at den eneste rigtige løsning er ikke at samles til håndboldkampe i den nuværende sundhedsmæssige situation, men det har vi sagt, at vi ikke vil bruge det her opslag på at dvæle for meget ved. Lad os derfor se fremad…

SAMMEN STÅR VI STÆRKEST – OGSÅ HVER FOR SIG
…For før eller siden venter der igen en dagligdag, hvor vi kan samles til håndbold og i første omgang venter der forhåbentligt en tid, hvor der i hvert fald kan spilles håndbold, når den nye sæson går i gang. Hvad end det bliver med os på tilskuerrækkerne fra første runde eller ej, så skal vi stå klar fra første fløjt med støtte til holdet og klubben oven på en moralsk, fysisk, mental og økonomisk udfordrende periode. Vi skal – lige nu – med andre ord vise, at vi stadig står stærkest sammen; også når vi står hver for sig. Derfor kan du allerede nu være med til fortsat at støtte Aalborg Håndbold i kampen mod flere, nye og større triumfer. Derfor vil vi herfra opfordre dig til:

– At forny dit medlemskab af Aalborg Håndbold Support, når det står til at udløbe. Selvom vi ikke kan komme på busture, så er din støtte altafgørende for vores arbejde og ikke mindst vores muligheder for at kunne støtte holdet på bedste vis i perioder såvel uden tilskuere som med tilskuere.

– At forny dit sæsonkort til den kommende sæson enten gennem os, hvis du ønsker at sidde i fanområdet, eller gennem Aalborg Håndbold. Husk igen, at selvom vi måske er på lægterne fra første kamp i den nye sæson, så er denne støtte uundværlig og enormt værdifuld for klubben såvel økonomisk som sportslig.

Lad os derfor se frem mod en tid, hvor vi igen kan mødes og se håndbold og gøre alt, hvad vi kan for, at den tid kan komme både så hurtigt og så forsvarligt som muligt ved at følge alle anvisninger og passe på hinanden. Tak for en på alle måder minderig sæson – I er fantastiske!

Sammen står vi stærkest – også hver for sig!

Back To Top