skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Håndbold

Et uforglemmeligt kapitel i eventyret

Da vi i sidste runde af slutspillets gruppespil vandt med hele 29-22 ude over KIF Kolding København, sikrede vi ikke blot 1. pladsen i gruppen. Nej, vi skrev også de første af ord af det hidtil mest uforglemmelig kapitel i det nordjyske håndboldeventyr om Aalborg Håndbold.

Sejren udstillede KIF Koldings svagheder, mens vi for alvor beviste vores værd med et hurtigt og bevægeligt spil, der satte de aldrende stjerner skak mat på en måde, der rystede de fleste.

De efterfølgende ugers semifinaler mod slutsspilsoverraskelsen Mors-Thy leverede de mest neglebiddende øjeblikke i dette nye kapitel. Kristi Himmelfartsdag på Mors blev en skelsættende dag for ikke blot Aalborg Håndbold men også os fans. Gennem hele sæsonen havde vi været vant til at dominere enhver hal, vi ankom til. På Mors, hvor man for første gang lagde hal til så stor en kamp, blev alt sat under pres – lige fra den enlige billetscanner til de medrejsende fans fra Aalborg. Selvom vi trådte talstærkt op i den bette hal på mikro Balkan, så måtte såvel vi som spillerne efter kampen indse, at vi kom til kort denne varme dag i det mørke Thy.

Nederlaget på to mål blev dog en øjenåbner, som var det en udfordring på prinsens vej mod prinsessen. Vi indså, at hvis vi skulle nå frem til guldet i sidste ende, så krævede det en opbakning på et helt nyt niveau!

Et niveau, der i den grad blev nået, da Mors-Thy tog den korte rejse fra Mikro Balkan til Helvede i Nord i form af den alt andet end iskolde Gigantium Isarena! Det kogte fra første sekund i en intens kamp om at nå det forjættede land i det store Europa. I sidste ende blev det afgjort, da hallen var allermest stille og holdt vejret, mens vi kunne se slutspilshelten Marcus Mørk tøve på det værste tidspunkt. En svag afslutning, og lægterne eksploderede i et jubelbrøl dirigeret af en ekstatisk Ole Erevik. Et skridt tættere på guldet, og da vi senere på aftenen sikrede os Champions League deltagelse, sad vi nok alle med følelsen om, at dette kapitel ville få en helt eventyrlig slutning.

Forude ventede to kampe på liv eller død mod ærkefjende nummer ET i form af de afdankede gladiatorer fra KIF Kolding København. En modstander med nærmest perfekt symbolik for Aalborgs håndboldstolthed. I 2010 vandt man guldet for næsen af KIF Kolding, hvorefter guldet blev taget væk fra Aalborg af AG København. Nu stod man overfor resterne af begge disse projekter – nu en kombination af nostalgisk håndboldkultur fra Kolding og opblæst sportscirkus i pensionisttempo fra København. Fansene var klar, spillerne var klar og klubben var klar. Guldet skulle til Aalborg!

De sidste afsnit af det guldbelagte kapitel blev dog de klart korteste. Virkeligheden overgik nemlig fantasien i en uge, der for evigt og altid vil stå klart i hukommelsen for alle omkring Aalborg Håndbold. Vores største rivaler blev ikke bare slået i kampen om guldet, de blev ganske enkelt nedkæmpet, udstillet og ydmyget for øjnene af en måbende håndboldnation. Kasper Hvidts smukt opbyggede luftkastel blev sprængt i en eksplosion af eufori og attitude. Aalborg VILLE have det guld og efter to pragtpræstationer, kunne vi fortjent lade os hylde som danmarksmestre søndag aften i Brøndby. For øjnene af 700 vilde og fantastiske fans blev punktummet sat for endnu et kapitel i eventyret om Aalborg Håndbold.

Et eventyr, der nu fortsætter udover landets grænser, når vi næste sæson leger med Europas store drenge i Champions League. Første seedningen ved siden af THW Kiel, Barcelona og Vezsprem står blot som prikken over i’et på en helt uforglemmelig måned.

I Aalborg Håndbold Support vil vi gerne sende EN STOR TAK til alle vores medlemmer. I har skabt en stemning til de sidste fire afgørende kampe, som vi aldrig har set før. Ulrik Wilbek har kaldt det den bedste atmosfære til en klubkamp nogensinde, og det er vi sgu stolte af! Æren herfor er jeres – alle I fantastiske mennesker, der støtter vores arbejde og har været med til at bringe guldet til Aalborg.

Vi vil også gerne sende EN STOR TAK til alle omkring klubben og på kontoret. Ikke mindst skal der naturligvis lyde en kæmpe tak og et endnu større tillykke til alle spillere og trænere. I har gjort vores drøm til virkelighed, og I gør det til en ære at arbejde med DANMARKS BEDSTE FANKLUB!

TAK – VI SES NÆSTE ÅR I GIGANTIUM

Back To Top