skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Håndbold

En blandet Final 4 oplevelse

Så er sidste punktum sat med hensyn til Final 4 i Nordea Cup, der blev afholdt i Gigantium henover weekenden. Det blev en meget bitter slutning på en ellers festlig weekend, da Aalborg Håndbold tabte finalen mod AG København under skuffende omstændigheder. Men lad os først kigge lidt på lørdag…

… Efter flere ugers arbejde var vi i supportklubben klar til at åbne vores fanbod, og efter endnu længere tids arbejde var Aalborg Håndbold klar til at byde hele Danmark til håndboldfest! Efter at folk havde tilbragt tid i caféen, i AG Københavns playzone og de forskellige merchandise-boder var det tid til første kamp, der var kampen om København mellem Ajax København og AG København. Mens AGK overkom Ajax’ chokstart og tog en forholdsvist sikker sejr, så gav Ajax os weekendens måske mest opløftende oplevelse. Den vilje og næsten barnlige glæde de viste kampen igennem var fantastisk og man kunne bestemt have ønsket, at denne ville have slået AGKs kyniske men effektive maskine, der langsomt men sikkert overtog kontrollen af kampen.

Aalborgs kamp mod Norsjælland var nok weekendens mindst spændende indslag, idet vi tog en fuld fortjent men meget rutinepræget sejr, der aldrig rigtigt kom i fare. Dette kan vi dog i den grad takke Ole Erevik for, der præsterede på et niveau, der var et par klasser over holdkammeraterne. Det var klart for enhver, at vi skulle løfte vores spil væsentligt til finalen mod AGK.

I dag var det så finaledag, og det blev en lidt anderledes dag, end de fleste af os havde håbet på! Billedet hertil blev allerede så småt tegnet, da AG-fansene allerede dominerede i caféen inden kampen. Det var dog ikke der, at kampen skulle vindes og efter underholdning fra Niarn og hyldest af Ulrik Wilbek var vi klar til kamp på lægterne, hvor det umiddelbart virkede meget lige fordelt mellem AG-fans og Aalborg Håndbold fans… Et billede, der desværre ikke holdte længe.

Præcis det samme skete på banen, hvor AG hele tiden var et skridt foran i første halvleg, der bød på opløftende præstationer fra Håvard, Larholm og særligt Kjelling. Desværre led Johan Jakobssons selvtillid et knæk efter et par afbrændere, hvorefter det virkede som, at han ikke turde at gå mod mål. Med Jan Lennartson småskadet og Martin Larsen i en uvant rolle på højrefløj, var vi stort uden en højre side i angrebet… 2. halvleg startede fantastisk, og da Henrik Møllgaard reducerede til 17-16 nåede kampens spænding og stemningen i Gigantium sit højdepunkt! Desværre var det efter kun 35 min af kampen…

Kampen er tabt, og det er Nordea Cup også. Når det kommer på afstand, så kan vi være stolte af, at klubben i sin første sæson nåede til finalen, og har fået lov til at vise sig fra sin bedste side ved at arrangere et flot arrangement, der også høstede ros fra officials fra alle klubberne!

Dog må vi også se os selv i øjnene – vi siger, at vi har Danmarks bedste publikum, og det har vi sgu også, når det går godt! Men det er ikke nok, hvis vi skal slå et hold som AG København, så nytter det ikke noget, at vi kun råber, klapper og jubler, når vi laver en klassescoring eller modstanderen får en udvisning. Så skal den have fuld gas fra første sekund til 5 minutter efter slutfløjtet! Vi ved, at Gigantium kan koge. Spillerne ved, at Gigantium kan koge. Klubben ved, at Gigantium kan koge. Skal vi ikke vise dem det på onsdag?

Tag fat i din sidekammerat og vær med til at skabe en kulisse, der vil blæse AG hele vejen hjem til Vestegnen!! Vi har slået dem før, og vi gør det sgu igen! Hvis vi står sammen om holdet :-)

__________________________________

Vi har også lige en praktisk opfølgning på Final 4 weekenden. Konkurrencen fra fanboden. Først følger de rigtige svar:

1. Vi mødte Nordsjælland i semifinalen.
2. Vi slog Aarhus Håndbold i kvartfinalen.
3. Tre af AG Københavns spillere var med til at vinde dansk EM-guld i Serbien
4. Vi hentede Jesper Ahle i Bjerringbro-Silkeborg
5. Klavs Bruun Jørgensen var senest træner i AG København, før han kom til Nordsjælland
6. Aalborg Håndbold havde fire spillere med til EM.

Vi siger tak til alle deltagere, og alle der kiggede forbi fanboden i weekenden! Vinderne blev:

Zita Randers Jensen, der vandt en Aalborg Håndbold spillertrøje sponsoreret af Aalborg Håndbold
Kirsten Christensen, der vandt et Aalborg Håndbold Support halstørklæde + t-shirt
Dorte Folkersen, der vandt et Aalborg Håndbold Support halstørklæde

Vinderne er blevet kontaktet.

_________________________________

Tilbage er der kun at sige: Vi ses på onsdag! Kampen kan allerede nu diskuteres i vores debatforum :-)

Back To Top